TÉMÁK, Kategóriák

Hogyan védekezhetünk természetesen a szívelégtelenségekkel szemben?

609
HOZZÁSZÓLÁS:

A szívelégtelenség egy szakkifejezés, ami egy olyan szívállapotra utal, amikor a gyenge szív, nem tud elég vért kipumpálni. sziv-egeszseg-01

Szívinfarktus, szívizombántalom, vírusos fertőzések és a magas vérnyomás meggyengítik a szívizmot.

Azt, hogy a vér csak egy irányba áramoljon, egyszerre, összhangban a 4 egyirányú szívbillentyűnk biztosítja, így ha bármelyik közülük rosszul záródik vagy nem nyílik tökéletesen, az szívelégtelenséget idéz elő.

A szívizom betegségei esetén, két csoportot határozhatunk meg.

  1. Az elsőbe a szívizom fertőzései, gyulladásai tartoznak, melyek különböző oknál fogva alakulnak ki, hő, túlerőltetés, méreg, de legtöbbször fertőző járványos betegségek miatt, mint a diftéria, skarlát, szepszis következtében, amikor is a betegségek kórokozói, vagy a miattuk termelődő toxinok, okozzák a komoly szívbetegséget.
  2. A szívizombetegségek másik csoportja, a szívizomzat szerkezeti elváltozásai, amelyeknél más szervek betegségei következtében, a szívpanaszokat eredményeznek. A szívizomra olyképpen hat vissza ilyenkor a hatás, hogy a szívizom erejének, rugalmasságának a csökkenése következik be. Ide sorolhatjuk a sportszívet, amikor a szív izomzatának az erős, folyamatos igénybevétele a szokottnál nagyobb, így túlfejlődés alakul ki. A szívtágulás, a túlerőltetett szív másik baja.

A szív túlerőltetésének a testi kifejezője, a szívtágulás és a savókiszivárgás a sejtközi hézagokban. Első okból, lassan beáll a szívizom-elfajulás, a szívizomnak a vérellátása rossz lesz, teljesítőképessége megromlik. A savó kiszivárgása vizenyőt okozhat, ami vízkórrá alakulhat át. Így állnak be a szívelégtelenség tünetei.

A folyamat következtében, a szívizom nem tudja a vérkeringést és a vizeletkiválasztás megfelelően megvalósítani. Visszatartás jön létre, ami pihenés és orvosi kezelés hiányában, szívkimerülést okoz.

Iringó, kéki ringó

A szárazabb talajon élő kék iringó virágos-leveles szárából igen jó szívnyugtató teát főzhetünk. Gyógyítja a szamárhurutot, bronchitist is. A szívre 5-6 cipetet 1 liter vízben főzünk fel a megszárított növényből és naponta 4-5 alkalommal igyunk a főzetből egy teáscsészényivel. Az iringó hatóanyagai: cseranyag, szaponin, egy alkaloida és illóolajok.

Rozmaring

A növényben lévő koffeinsav illetve rozmaringsav által, fejt ki szervezetünkre gyógyító hatásokat. A rozmaringban lévő savak gyulladásgátló hatásúak, segíthetnek az olyan gyulladások csökkentésében, melyek asztmát, szívbetegséget és májbetegséget eredményezhetnek.

Lenmagolaj

A lenmagolaj kiválóan véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, a rák, az ízületi gyulladás, és sok más hosszan elnyúló betegséggel szemben. A hidegen préselt lenmagolaj az egyik legjobb forrása az alfa-linolénsavnak, melynek köznapi neve, omega-3 zsírsav. Az omega-3-at szervezetünk nem képes előállítani, így tápanyagokon keresztül kell bevigyük a szervezetünkbe.

Gyöngyvirág

Elismerten jó szívgyógyszer, így ideges szívbajoknál, mint a változókori vagy a terhességnél jelentkező, illetve testi kimerültség biztos gyógyítója. A gyöngyvirágnak a népi gyógyászatban nagy becsülete volt. Az agyideg-erősítő hatását is tudták, ezért rendelték szédülésnél, depressziónál és fejfájásnál.

Szívizomgyulladás esetén tilos a túlzott fizikai megerőltetés!

609
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]